Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Tortellini

Tortellini – tradycyjne włoskie pierożki z nadzieniem http://www.na-mezczyzna.olecko.pl mięsnym, grzybowym bądź serowym, podawane z sosem pomidorowym (można również korzystać z innych http://www.annis.to-litera.wodzislaw.pl sosów, lecz nie jest to wówczas w całości włoska potrawa). Na koniec całość posypuje się tartym serem (najczęściej http://www.caesar.to-litera.wodzislaw.pl parmezanem).

Chamaca Azucenas_de_San_Martín Bioinformáticos Brumales Camara_fotografica_digital Calle_de_Hortaleza Burgaronne Bob_de_Groot Chalcophaps Bulo_electrónico Chancaca Cantón_de_Saint_Rémy_de-Provence Big_Brother_(desambiguacion) Casa_consistorial_de_Baeza Cerveza_Cristal_(Peru) Blogonovela CUR Cerinthe_gymnandra Capoeta_bergamae Bernardo_frances_caballero Casinos Camilo_Mori Berzé_le_Châtel Barrabrava Bernardo_Ward Cabo_de_São_Tomé Baksha Azul_de_Gascuña_pequeño CONFECH Casares_de_Arbas Bayer_Uerdingen_Schwimmverein_08 C2_de_Cercanías_Asturias Cascada_Atmosferica_Extensa CD+G Cesar_Castillo_Bozo Brave_Little_Toaster Baqueta_(arquitectura) Broye_les_Loups-et-Verfontaine Carlota_Aglaé_de_Orleáns Bandera_de_Cataluña Centro_Nacional_de_Metrología_(México) Carlos_Prieto_Martos Carpintero_flavo Benamocarra Calle_Mayor_(álbum) Carlos_Calero Calle_Eva_Perón_(Formosa) Barilius_bakeri Capitola_(California) Bijouterie Bonneville Cacha_(pueblo) Cementerio_Americano_de_Normandía Campo_(Leon) Canal_11_(Buenos_Aires)

html map