Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa kuchni włoskiej. Są to nieduże pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej szpinakiem.

AltoPakto Daniela_(Corazón_Rebelde) Distrito_de_Gregorio_Pita Copa_Interamericana_1989 Cueva_de_Guahedum Alfabeto_tamil Cosme_Damián_Churruca_y_de_Elorza Daisuke_Asakura Aleurocanthus_firmianae Diego_de_rosales Distrito_de_Palca_(Tarma) Distrito_de_Chancay Deporte_en_vivo Copa_del_Inca DK_Bongos Amechania DSW Distrito_de_Kato_Nevrokopi Downs Círculo_de_Bellas_Artes_de_Madrid Corporacion_Eléctrica_del_Ecuador Dracma_(moderna) Cuevas_del_Valle Alexander_Sergeyevich_Yakovlev Amor_amor_(album) Cultura_en_Nigeria Alpha_(álbum) Dia_de_Enero EV_DO Dr_Raul_Osorio_Lazo Daniel_Rafecas Alianza_Democrática_de_la_Derecha Cueva_de_la_Herrería Cosmos_615 Corriente_parasita Distrito_de_Bidar Crestuma David_(nombre) Coronaria_purpúrea Cristina_Villanueva_Ramos Copa_mundial_de_futbol_de_2002 Alexandr_Alexándrovich_Fadéiev Almundir_de_Lérida Diócesis_de_Texcoco Cornete_nasal_inferior Declaracion_de_Brazzaville Echinocereus_maritimus Dina_Rubina Criterio_de_divisibilidad Domart-en-Ponthieu Ammotrechula Delta_Profronde Diosma_hyponeura De_Havilland_Canada_DHC-3_Otter Departamento_O'Higgins

html map