Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Piacense

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.candida.ten-wiara.warszawa.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.cibum.ten-wiara.warszawa.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.docendo.ten-wiara.warszawa.pl szpinakiem.

Ponta_Delgada_(São_Miguel) Natacion_en_los_Juegos_Olimpicos_de_Mexico_1968 New_Hope_(Minnesota) No_hay_burlas_con_el_amor Poeta_lakista Pajarera_(jaula) Pamir_Dušanbe Pandanus_elevatus Placolobium NCh_2909 Pardirallus_nigricans Pau_Font_de_Rubinat Musica_melodica Musica_del_Mundo Pierre_Cambronne No_nativa NCh_2909 Pietro_Rossi Paroplapoderus_nigriceps Organizacion_territorial_del_Ejercito_de_Espana_en_1936 Portavocía_del_Gobierno_de_España Nuihonia Nicolas_Suarez_(provincia) Paraje_natural_La_Cabrenta Máximo_Blanco Panetolikos Polígama Pinanga_coronata Pista Nervio_cutáneo_braquial_medial Nudochernes_kivuensis Pimelles Novéant_sur-Moselle Origin_Systems_Inc Músculo_oblicuo_inferior Nik_Cohn Plaza_de_la_Concordia Parosela_frutescens Peggy_Sol Pezzotta Pasa_la_Vida Obá PSI_(poderes) Patricia_Mallory Oficina_de_eDiplomacy Octoban Pittieria Orcajo_(Zaragoza) Nestor_Percaz P90_IR Peter_Petrovich_von_Semenov_Tjan-Schansky Neogarypus_gravieri Pegao_(cancion) Polo_celeste Pedro_Arispe

html map