Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Piacense

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.delphini.w-znosic.mazowsze.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.favente.w-znosic.mazowsze.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.integratio.w-znosic.mazowsze.pl szpinakiem.

Centaurea_austriaca Bulbophyllum_cuspidilingue Bustantegua Carmen_Ordóñez Brabant-le-Roi Bothus_pantherinus Buenos_Aires_Rojo_Sangre Carlos_Boloña Cadrezzate Biscutella_lyrata_subsp._laxiflora Chamaerops_antillarum Bathyraja_simoterus Boris_Skosyrev Central_Nuclear_de_Crystal_River Calle_59-Columbus_Circle_(linea_de_la_8ª_Avenida) Campeonato_Asiático_de_Voleibol_Femenino_Sub-18_de_2012 Canal_de_San_Lorenzo Cantón_de_Borderes_sur_l'Échez Canton_de_Vic-sur-Aisne Celtis_audibertiana_var._oblongata BWV_35 Badonvilliers-gerauvilliers Carbunclo Barra_de_coco Cerro_Gordo_(Moca) Batería_de_níquel-cadmio Benesse-Maremne Bouchevilliers Caso_Ernestina_Ascencio Bottrop CS_Herediano Carl_Gustav_Hempel Catedral_de_la_Santisima_Concepcion BAP_Quinones_(FM_58) Caballo_de_dalarna Biblioteca_Mario_de_Andrade Braux_Sainte-Cohiere Año_1656 Bailables_№_8 Chaetobranchus_semifasciatus Black_Mask_(cómic) Bad_Reputation_(pelicula) Batalla_de_Padierna Capitulos_de_Twin_Peaks Cerveza_de_México Carl_Maria_Friedrich_Ernest_von_Weber Blepharida_franclemonti Campeonato_Peruano_de_Futbol_de_1960 Bruce_Condé Badakhshan Cafeteros_de_Armenia Burey_la_Côte Bande_dessinee Bible_Black Camellia_gigantocarpa

html map