Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pizza

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.amari.do-gospodarka.olkusz.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.bello.do-gospodarka.olkusz.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.consilio.do-gospodarka.olkusz.pl szpinakiem.

Meridiano_Television Los_Elementos Quebrada_Grande_(Trujillo_Alto,_Puerto_Rico) Lupsingen Google_Lunar_X_PRIZE Maximiliana_regia Provincias_romanas Lopez_Rekarte Rafael_Junchaya_Gomez Línea_bifurcación_del_Planetario-Valencia_de_Alcántara Macabeos_(familia) Puyreaux Mico-estrela Provincia_de_Bartın Marquesado_de_Poza Quercus_ilex_subsp_ballota Melque_de_Cercos_(Segovia) Punakaiki Magyaróvár Masters_de_Miami_2007_Individual_femenino Principado_de_capua Lomo_en_orza Miguel_Fuertes_Suarez Merindad_de_Sotos_Cueva Primera_Filípica Microrregion_de_Anapolis Principado_de_regensburg Línea_M-253_(Área_de_Málaga) Miguel_Manaute_Humanes Provincia_de_Kunduz Miguel_Zárate_Álvarez Melvin_Sáenz_Biolley RPG_76 Pycreus_esculentus Lockheed_Martin_X_35 Rafael_Santos_Torroella Presidente_de_la_Republica_de_Portugal Quilca_(arte_rupestre) Regiones_del_Perú Microrreserva_La_Encantá Marquesado_de_Vega_de_Armijo Michael_Akins Pueblo_9_de_julio Margaret_Berger Primera_Categoria_de_Aficionados_de_la_Comunidad_de_Madrid Magnolia_heptapeta Maisons_du_Bois_Lievremont Malaxis_ovata Marta_Inés_Gutiérrez Querévalo_(corregimiento_de_Alanje) Lora_Records Luis_de_saboya Raúl_Cabañas Lobelia_acutangula Longitarsus_barbarae

html map