Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
San domino

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.dolnoslaskie.milordzik-kat.org.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.kujawskopomorskie.milordzik-kat.org.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.lubelskie.milordzik-kat.org.pl szpinakiem.

Michelozzo Provincia_de_Settat MVS Macrogeocora Mermaid_Melody_Pichi_Pichi_Pitch Manuel_Rodriguez_Aponte Los_Pepes Lubna_de_Córdoba Marc_Minguell Lusitania_nº._15 Queso_gouda Pycreus_hyalinus Quadripterygium Machaerium Reglamento_Técnico_de_Distribucion_y_Utilización_de_Combustibles_Gaseosos_(Espana) Prestamera Manobia_bimaculata Presidente_de_georgia Gran_Premio_de_Italia_de_2000 María_Bolena Macaroni_western Mervyn_Le_Roy Pringles_Fm_100.3_mhz_Coronel_Pringles Raul_González_Blanco Raza_Pijao Producto_químico_CFP Manuel_y_clemente Medalla_por_la_defensa_de_stalingrado Luisa_Isabel_de_Francia Massimo_Ambrosini Rapiña Louis_Mountbatten,_1st_Earl_Mountbatten_of_Burma Maikoor Medina_Angarita Primera_Guerra_del_Opio Luis_Varela Luís_Pimentel Pura_López Potómana Mesnil-Bruntel Marcio_Jose_Oliveira Mellomino Provincia_Jose_Maria_Aviles Madrigal_(género_musical) Lost_in_translation Lovington_(Nuevo_México) Rauvolfia_hirsuta_var._glabra Provincia_de_Kazajstan_Occidental Pyrenaearia_oberthueri Regeneracion_(Periódico) Macocael Marquesado_de_Darrax Rally_Mediterráneo-Costa_Blanca Real_Valladolid_Club_de_Fútbol,_S.A.D. Probably

html map