Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Bolognese

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.coram.to-rosja.zarow.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.crumenam.to-rosja.zarow.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.flammam.to-rosja.zarow.pl szpinakiem.

Amphiarius_rugispinis Defenders_Of_The_Faith Allosorus_tomentosus Cristián_Rodríguez_Estrada Diana_cazadora Daniel_Podrzycki Alexandre_Grimal_Navarro Couac Covarianza_de_Lorentz Deville Alicia_Santaella Derechos_de_Autor Alfred_D._Hershey Culebrera_sombría Convento_de_San_Hermenegildo Dolores_(Petén) Distrito_de_aczo Crobylanthe Cristina_Reyes Amazonas_(departamento,_Colombia) Economía_de_Comunión Corozal_District Copa_de_Su_Majestad_el_Rey_de_Fútbol EX-384 Domadora_de_leones Cumulopuntia_sphaerica Cosnes_et-Romain Código_Postal_Espanol Cáliz_y_Patena_de_Penalba_de_Santiago Dr_psiquiatra Crochet Departamento_1º_de_Mayo Cártel_de_los_Beltrán_Leyva Curtis_(La_Coruna) Duquesa_de_Hernani Altar_de_Santa_Catalina_(catedral_de_Avila) Duke_Pearson EE-1_Urutu Cuevas_de_los_Ubedas Copa_Colombia_2014 Denise_Crosby Cípselo_de_Arcadia Diuréticos_de_asa Desiertos_del_Namib_Karoo_y_Kaoko Dodecatheon_meadia_var._brevifolium Edgbaston_Waterworks Dactylispa_confluens Descolonización_de_África Cristián_Henriquez Distrito_de_Zofingen Distrito_Federal_de_Bogota CreArt Alfonso_Grosso_Sanchez Ecología_linguística Corpacci

html map