Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pasta

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.aequo.ta-krolowa.zachpomor.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.caeca.ta-krolowa.zachpomor.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.cruce.ta-krolowa.zachpomor.pl szpinakiem.

Masía_Can_Camps Reflexion_(física) Punta_Hartland Marco_Claudio_Marcelo_(cónsul_166_a_C_) Golfo_de_la_Reina_Maud Micro-expresiones MPAA Marquesado_de_Mijares Queso_bola Matriz_de_macrocelulas R.Vig. Reacción_de_Jarisch_Herxheimer Proyecto_arquitectónico Michay Gran_Canaria_Maratón Metodología_activa Lozoyuela_Navas-Sieteiglesias_(Madrid) Mespilus_monogyna_var._brevispina Marthinus_Steyn Marzoa Luis_José_Medrano Real_Casa_de_Contratación_de_Indias Martin_Vázquez_de_Arce Maria_Teresa_de_Borbon_y_Vallabriga Melanocito Manicomio_de_Arkham Mastomys_kollmannspergeri Grebault_Mesnil Principes Marques_de_Santo_Floro Marnay_sur_Marne MC68000 Provisiones_Temporales_Efectivas_durante_el_Período_de_Rebelion_Comunista Malta_(Ohio) Micromeria_barbata Psejako M_K_Dziewanowski Lunar_Jetman MacDougal-Sullivan_Gardens_Historic_District Martiniano_Charras Gracilicerátopo María_Susana_Vigna Provincia_Capinota Puente_Félix-Houphouët-Boigny Mario_Fallotico Pteromonodactylus Programación_informatica Meriel Principe_Aly_Khan Lérida_(Tolima) Maratón_en_los_Juegos_Olímpicos_de_Atenas_1896 Rafael_Luis_Fernández_Álvarez Media_(música) Pueraria_novo-guineensis Manuel_de_Amat

html map