Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pasta

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.semper.w-miejski.legnica.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.w-miejski.legnica.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.alterum.na-jeden.cieszyn.pl szpinakiem.

Lalia_La_Grande Kany_Garcia Instituto_de_Investigaciones_Dr._José_María_Luis_Mora Jose_Agripino_Barnet_y_Vinageras Leyendas_de_guatemala Jerónimo_Moisés_Mendoza Las_Margaritas Jose_Gascón_y_Marin Julieta_Granada Judería_de_Hervás Legazpia_(Guipuzcoa) La_parroquia_del_monaguillo Joseph_Jakob_von_Plenck Liga_Mexicana_de_Béisbol_1997 La_isleta_de_Campello La_Clayette Jolo Jaén_(España) José_Luis_Cantero Lepidagathis Instalaciones_de_zubieta Intuicion_femenina Licencia_urbanística Juan_Bautista_Araújo Linea_310_(EMT_Madrid) Literatura_de_España_en_catalán Jose_Rico_Cejudo Jesus_Ignacio_García Isin Jennifer_Aspen Kimberly_(Idaho) Le_roi_d'Ys Lacus_Curtius Kleptochthonius_anophthalmus Jacinto_Castañeda LaSexta_HD Latin-0 Libro_de_las_Merindades_de_Castilla Linea_C_(subte) Jorge_Rodríguez-Zapata José_Malsio_Montoya Las_Leñas Intendencia_de_huancavelica La_virgen_de_las_rocas La_guerra_ruso_-_japonesa La_ventana_indiscreta_(televisión) José_María_Forqué_Galindo Lista_de_áreas_metropolitanas_por_población Liga_Mexicana Lancha_semirrigida_Duarry_Super_Cat Leon_Léandre Liga_Mexicana_de_Beisbol_2013 Laszlo_Biro Landgraviato_de_Hesse_Darmstadt Josep_Lluis_Pons

html map