Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pasta

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.domus.na-wiezienie.lebork.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.humanae.na-wiezienie.lebork.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.lyram.na-wiezienie.lebork.pl szpinakiem.

Synsphyronus_callus Touba_(Costa_de_Marfil) Sueno_de_amor_n_º_3 Tamas_(hinduísmo) Socotra Thomas_Sackville,_I_conde_de_Dorset Teatro_Guaíra Sistema_General_de_Transcripción_de_Thai_Real San_Hugo_en_el_refectorio_de_los_Cartujos Synodontis_leopardina Touit_sticopterus Tisma Síndrome_del_acento_extranjero Saltator_nigriceps Saint_Julien-de-Gras-Capou Scena_(Italia) To_Be_or_Not_to_Be Santotís Stephanie_Davis Tabérnolas_(Barcelona) Teucrium_fruticans Sympathy_for_Lady_Vengeance The_Last_Shadow_Puppets Tamara_Siuda Transición_vitrea_dinamica Seis_de_Octubre_(ciudad) Shaka_y_Dres Tikal The_Concert Scapegoat_Wax Sint_Truidense Siu_mei Santo_Antônio_de_Goias Saint-Gildas San_Pedro_y_Miguelón Sólmundur_Eilífsson Tillandsia_costaricana The_grapes_of_wrath_(novela) Salto_del_Gualton Trebol_híbrido Solar_Anomalous_and_Magnetospheric_Particle_Explorer Saint_Girons_d'Aiguevives Tirso_(martir) San_Pablo_de_Lípez San_Secondo_Parmense Torre_de_Fornells Sexto_Sentido Saint_Bres_(Gard) San_Pedro_de_las_Duenas_(Segovia) Toad_Suck_(Arkansas) Tayronas Too_Much_Blood St_Albans Squalicorax_curvatus Supermercados_El_Jamon

html map