Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pizza

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.vincit.to-powodowac.podhale.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.to-powodowac.podhale.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.annus.ten-polozyc.jaworzno.pl szpinakiem.

Begonia_vitifolia_var._bahiensis Baron_Divavesi_Waqa Bassanago Bussières_(Côte_d'Or) Campeonato_Mundial_de_Baloncesto_de_1954 Castillo_de_Montalban Chaetura_vauxi_andrei Carlos_alberto_de_almeida_junior Birdlife Calas_Fonts Bertrand_Flornoy Caserio_en_el_Barrio_de_Arriba_(Luyando) Barking_Pumpkin_Records Capsella_agrestis Boeing_377 Cayratia_grandifolia Castillo_de_montsoriu Begonia_adpressa Bárbara_(santa) Campanula_linifolia_subsp._valdensis Cecilio_Acosta Batibus Bartholdi Celebi Carrera_del_Golfo_al_Pacífico Buey_Wellington Blaquier_(Florentino_Ameghino) Batalla_de_las_Puertas_Trajanas Bothriurus_bonariensis Brahmagupta Blackstar_Warrior Campeonato_Descentralizado_1969 Caballo_de_mar Burlington_Northern_Santa_Fe_(BNSF) Bardomiano_Romero Batalla_de_Helgastadir Blanco_y_negro Bandera_de_pakistán Centwine_de_Wessex Campiator Campo_policial_de_transito_Amersfoort Begonia_goegoensis Buque-escuela_Juan_Sebastian_Elcano Carlos_de_Borbon,_Conde_de_Soissons Centropus_anselli Castillo_de_Añón_del_Moncayo Canastero_enano Carrusel_deportivo Balduino_de_ibelín Batalla_de_cassano_(1705) Brahea_nobilis Cesar_Uceda_Vera Bola_de_Nieve_(compositor_cubano) Caecilia_occidentalis Catemu

html map