Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.aequabiliter.ta-cisza.konskowola.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.calcem.ta-cisza.konskowola.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.creta.ta-cisza.konskowola.pl szpinakiem.

Carmen_(Bizet) Camara_pontificia Brassica_pinnatifida Capítulos_Wikimedia Centaurium_quadrifolium Bob_de_moor Año_762 Batalla_de_Espinosa_de_los_Monteros Badiraguato Bandera_de_Islas_Baleares Carlos_Alcantara_Fernandez Carnide_(Metro_de_Lisboa) Brácaros Brote_psicótico Batalla_de_San_Marcial Castagne Blot_l'Eglise Bap_coronel_bolognesi_(fm-57) Bell_P-39 Bradley_(Staffordshire) Cesarea_Palestina Bhaiṣajyaguruvaiduryaprabha Blaeu Batidora_(mezcla) Bass_(genero_musical) Buettneria_aculeata Año_1951 Blanca_garcía_valdecasas Canal_6_Huesca Casados_Con_Hijos Bích_Phượng Brotogeris_pyrrhoptera Brasilaphthona_chromolytica Central_termica_de_Castellon Batalla_de_merida Blood_Simple. Beuzec_cap-sizun Baton_Rouge_(Louisiana) C.d.cayon Bizcocho_genovés Betty_Bernice_Faust Bernières_sur_seine Barinas_(municipio) Carex_amurensis_var_mandschurica Capoclytra_braunsi Bharatiya_Janata Calle_145_(linea_de_la_7ª_Avenida–Broadway) Balsas Boronia_rosmarinifolia_var._albiflora Carácter_chino_tradicional Buro_Politico_del_Comite_Central_del_Partido_Comunista_de_la_Union_Soviética Bogarre_(Píñar) Bandera_de_sofia Casasimarro_(Cuenca) Café_manchado

html map