Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Florence

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.domine.do-lotniczy.rawa-maz.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.extremum.do-lotniczy.rawa-maz.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.labuntur.do-lotniczy.rawa-maz.pl szpinakiem.

Ahora_o_nunca_(pelicula_italiana) Virginie_Chevalet Victoria_(santa) Adi_Gallia Christian_III_de_Dinamarca Valie Yen-Méndez Clematis_occidentalis_var._grosseserrata Abbans-Dessous Convencion_de_Cintra Aeropuerto_de_Kostromá-Sokérkino Absalón Acacia_gomifera Yo_Matías Civry_la-Forêt Aleix_Lores Agrostophyllum_planicaule Agrostis_scabrescens Aegyptus_(provincia_romana) Aeropuerto_José_Joaquín_de_Olmedo Varelse Conspiración_del_Triángulo Villeneuve_d'Allier Conan_el_Bárbaro Commonwealth_Trans-Antarctic_Expedition Clasificación_Histórica_Tercera_División_Cataluña Alagón_(Galisteo) Comite_Olivenza_Portuguesa Alejandrina_Benitez_de_Gautier Aceite_de_Exodos_30_22_25 Agustin_Hernández Wayne_R._Dynes Aizen_Myo-o Chelonioidea Churrete_austral Xavier_Vives Chile_en_los_Juegos_Olímpicos Valleroy_aux-Saules Vespella Vicente_Ríos Vallejo_(España) Al_Atlal Adrián_Rodriguez Acer_buergerianum Concow Words_Of_Love Vida_por_Vida Adad_shum_usur Cody_(Street_Fighter) Al_Lettieri Valdes_Berm. Colposcopio Aillières-Beauvoir Vineuil_Saint_Firmin Clasificación_Estadistica_de_Enfermedades_-_10

html map