Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Meddici

Gemelli

Gemelli (dosł. bliźniaki) - rodzaj włoskiego http://swiat-kobiet.pl/kim-jest-basia-melzer/ makaronu w formie dwóch zwiniętych razem wstążek[1], stosowany najczęściej do http://swiat-kobiet.pl/blog-make-life-easier/ zapiekanek lub sałatek makaronowych[2]. W istocie wstążki są zlepione i tworzą jeden kawałek http://swiat-kobiet.pl/nissiax83-dlaczego-cwiczy-joge/ ciasta[3], wyglądem zbliżony do fusilli[4].

Ciencia_y_tecnologia_en_el_Siglo_de_Oro_espanol Aeropuerto_Virgen_del_Camino_-_León Aconitum_×_stoerkianum ARA_Libertad Consejo_Nacional_de_Educacion_Superior Cliper Al-Bayyasi Yak_1B Vision_Gran_Turismo Concón Chick_Cancer Chris_Tomlin Yury_Pavlovich_Semin Albin_Stenroos West_Country_farmhouse_Cheddar_cheese Wav Academia_de_las_Ciencias_de_Lisboa Collonge_en_Charollais Academia_de_las_ciencias_de_rusia Constante_de_gravitación_universal Vishnu_puraṇá Vilamos Comando_de_la_Fuerza_Aérea_Maritima Aeropuerto_de_Gotemburgo-Landvetter Chromidotilapia_schoutedeni Vaunoise Accademia Vega_de_Río_Tirón Abadán_(isla) Coleocephalocereus Cientista-filántropo Villers-les-Mangiennes Zvezdochka Vör Adra_3_000_años_de_historia Zarnești Consorcio_ACAC Vignantha_touranginiana Chaska_(Minnesota) Villers-Canivet Valle_de_Logar Yolanda_Luisa_de_Saboya Cnn_com Zdravko_Ducmelic Conde_de_Latores Veguería_de_Andorra Aguada_Puerto_Rico AS_Nancy-Lorraine Complejo_Deportivo_Santa_Rosa_de_Las_Condes Val_Venosta Zona_cero Vavanga_edulis Villa_Minozzo What_more_can_i_give Aguirre_(cantón)

html map