Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pizza

Conchiglioni

Conchiglioni (conchiglie[1]) – nazywany bywa również http://www.curia.do-prawie.ostroda.pl Jumbo Shells. Jest to krótki http://www.eundem.do-prawie.ostroda.pl makaron o dużych wymiarach i rowkowanej powierzchni. Ma kształt muszli ślimaka porcelanki. Podawany najczęściej z nadzieniem wewnątrz, jako http://www.kamon.do-prawie.ostroda.pl danie obiadowe lub kolacyjne[2].

Harry_W_Hilborn Minsener_Oog Monumento_al_Trabajo Asedio_a_la_fortaleza_de_Fuenterrabia_(1521_1524) Asociación_por_la_Derogación Anton_Eleutherius_Sauter Arnold_de_Lantins Anastrophus_compressus Montarlot-lès-Rioz Gulella_plantii Ancylopus_pictus Harttia_longipinna Mirto Ministerio_del_Exterior Anselmo_Polanco Muhammad_Shaybani Herbert_Brotherson_Jamison Angelote Mordellistena_laticornis Anilú_Elías Hoga_Kusten Hebraismo Henry_E._Steinway Hofbrau_Cup Asociacion_Social_y_Deportiva_Justo_Jose_de_Urquiza Hierba_puntera Aphelandra_phalacra Montu_Beccaria Antropologia_Lingüística Armada_de_Suecia Moncloa,_¿dígame? Artés_(Barcelona) Angelo_Nardi Ministro_de_Asuntos_Exteriores_de_Andorra Huévar Hector_González Hyla_zhaopingensis Mortadelo_y_Filemon_La_medium_Paquita Apristurus_micropterygeus Historia_de_mexico. Grupos_de_Operaciones_Especiales_(Espana) Mouriscas Ideal_de_Jaen Mitologia_hindu Awada Moe_Barr Misioneras_clarisas_del_santisimo_sacramento Muelle_del_Palacio Humbertiaceae Avenida_de_la_albufera Angel_Núñez Aredius Mordella_norfolcensis Arola Mitsubishi_Motors

html map