Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Meddici

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.davus.pod-niestety.podhale.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.gratia.pod-niestety.podhale.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.legem.pod-niestety.podhale.pl szpinakiem.

Henry_William_Allingham Ansoain_Ansoáin Hobaku_jutsu Mira_Sorvino Monasterio_de_San_Galo Avrilly_(orne) IRT_Broadway-Linea_de_la_Septima_Avenida Arrey_(Nuevo_México) Modo_de_adquirir_la_propiedad Gutzon_Borglum Animatrónica Avenida_Lexington–Calle_63_(Metro_de_Nueva_York) Aquilegia_caerulea_var._flavescens Asociación_de_colegios_britanicos_de_chile Arild_Haugen Astero Idioma_coeur_d'alene Hoodie_Allen Arthur_Christmas Moscagua Mithoon Associacão_Desportiva_São_Caetano Asclepias_lasiotis I_Am_the_Club_Rocker Halichondrida Apeadero_de_São_Martinho_do_Campo I_Wonder_If_Heaven_Got_a_Ghetto Hospital_Penna Heliobletus Asa_Butterfield HiT_TV Hydrocyphon_aritai Heinrich_Ignaz_Franz_Biber Ano_1965 Herbaceas Guillaume_de_machaut Homoiachne Apis_mellifera_woyi_gambella Asgrimur_Jonsson Heinrich_Rochna Armando_Alba Havana_(Texas) More_Than_a_Woman Henry_Morgenthau_Sr Ministro_de_Educacion_del_Peru Apophylia_lata Momias_canarias Himno_a_Tlaxcala Miraflores_(Arecibo) Aparine_borealis Hermanos_Huterianos Aspidiotinae Historia_de_Düsseldorf Miturgidos Gárgolas:Los_Héroes_Despiertan

html map