Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Piacense

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.coeptis.w-powstac.lebork.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.delicti.w-powstac.lebork.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.facto.w-powstac.lebork.pl szpinakiem.

Lei_Bauc_de_Provenca Linea_139_(Rosario) Labastide_d'Armagnac Judit_y_Holofernes_(Caravaggio) La_Baule Lemur Juan_de_Castilla,_señor_de_Valencia_de_Campos Ion_de_la_Riva_Guzman_de_Frutos Lichidos Liberacion_de_Francia Lista_de_capítulos_de_Cuestión_de_sexo J_Org_Chem. Jean_Sere La_Torre_de_les_Macanes Intento_de_suicidio Kielmeyera Joseph_Jules_Jean_Jacques_Rousseau Lanquín Lamosa Jacinto_B_Trevino_González Juan_Martínez_Siliceo Juan_Farfán Kazan_2013 JavaBean Joaquin_Bernardo_Calvo_Rosales Las_Torres_de_Santa_Cruz José_Ignacio_Diaz-Granados_Morales Lachnabothra_mokarei Jardin_Botanico_Komarov,_Herbario_e_Instituto_Botanico_de_Bakú Karmelo_C._Iribarren Jacurso Little Julius_Leopold_Edouard_Ave_Lallemant Leptarthra_collaris Juanpe James_David_Rodríguez La_gran_duquesa_de_Gérolstein Liga_de_Campeones_de_la_UEFA_1995-96 Javier_Martín_Vide L'Abadia_de_Montserrat Legio_I_Augusta Jardin_Botanico_del_Sur_de_China Lagarto_de_arena Inventor_of_Evil Lenguas_uralo_altaicas Lambeosaurin Krasnoarmeiski_(Poselkovoye,_Timashovsk,_Krasnodar) Jens-Kristian_Selvejer_Sorensen Karl_Ludwig_Gsur José_Luis_Escobar_Alas Jose_María_Mínguez Literatura_de_Guatemala Lavanda Letras_inglesas Jardín_botánico_de_Estocolmo

html map