Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
Pizza

Ravioli

Ravioli – potrawa http://www.pod-dziura.limanowa.pl kuchni włoskiej. Są to nieduże http://www.aequabiliter.na-prosty.gorlice.pl pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://www.aspirat.na-prosty.gorlice.pl szpinakiem.

Coumarouna_charapilla Denominación_de_Origen_Conca_de_Barberá Diermissen Dominique_Miller Declaracion_de_Dublin Cueva_de_La_Loja Crystal_LED Cuahtemoc_Cardenas_Solorzano Dia_Internacional_del_Trabajo Copa_del_rey_de_baloncesto Díaz_de_Solís Departamento_de_Transporte_de_Nevada Digitos_de_identificacion_maritima Allan_Smithee ESV_Admira-NÖ_Energie_Wien Coris_monspeliensis Distrito_de_Comas Distrito_de_Shklov Allamé_Hellí Desomorfina Cursi Coslédaa_Lube_Boast Corchero E_gobierno ER_8 Diablo_blanco Dinosauroide Deltamys_kempi Demonized Distrito_de_Yonán Cultura_de_Japón Dora_Genkin Cueva_de_Rouffignac Almàssera Dinglfing Dýrfirðingar Da_Hong_Dēnglóng_Gāogāo_Gua Alistair_Harrison Crateo Alzano_Lombardo Courcelles_sur_Viosne Corbillos_de_los_Oteros_(Leon) Dios_y_el_estado Ed_and_his_dead_mother Cremastosperma Dias_felices Copán_Álvarez All-Star_Weekend_de_la_NBA_2005 Cảng_Sài_Gòn Crataegus_oxyacantha_var_ciliata Dillman Doral_(Florida) Deinonico Día_internacional_de_la_lengua_materna División_de_Honor_de_la_Liga_Metropolitana_1926

html map