Makaron - włoska dusza kuchnii...


Makaron – produkt żywnościowy wytwarzany na bazie mąki, wody i niekiedy jaj (mówimy wtedy o makaronie jajecznym) oraz innych składników, o szerokiej gamie kształtów i zastosowań.





Rodzaje makaronów:
Anelli
Agnolotti
Bavette, Bavettine
Bigoli
Cannelloni
Conchiglioni
Eliche
Farfalle, Farfalline, Farfalloni
Fusilli
Gemelli
Gnocchi, Gnocchetti
Lasagne, Lasagnette
Linguine
Penne, Penne Rigate
Pizzoccheri
Ravioli
Rotelle, Ruote
Spaghetti, Spaghettini, Spaghettoni
Spighe
Tagliatelle
Tortellini
San domino

Ravioli

Ravioli – potrawa http://swiat-kobiet.pl/desigual-historia-marki/ kuchni włoskiej. Są to nieduże http://swiat-kobiet.pl/jessica-mercedes-kirschner-jemerced/ pierożki. Nadziewa się je zazwyczaj serem ricotta, mięsem lub warzywami - najczęściej http://swiat-kobiet.pl/mostrami-polska-moda-w-internecie/ szpinakiem.

Hormiguerito_pigmeo Hedysarum_portoricense Mothership Hasseltia_pubescens Arquidiócesis_de_Antequera_(Oaxaca) Harrison_Gilbertson Mimosa_leucocephala IX_Región_de_la_Araucania_(Chile) Minujín Arquitectura_de_la_escuela_artística_de_Tarnovo August_Weizenberg Mozhaiski_(avión) Huracan_Elena Hodenc-l'Evêque Araguarí_(1858) Harpalo Arj Atlas_Lingüistico_de_la_Península_Ibérica Assas_(Herault) Hexagrama_35 Guillermo_Giambiagi Arüe_Ithorrotze_Olhaibi Auditoría_general_de_la_nacion IWant_my_Website_Back Modo_de_audicion_alocéntrico Hyattsville_(Maryland) His_Name_Was_Jason:_30_Years_of_Friday_the_13th Antonio_Munoz_Degraín Armando_Benedetti_Villaneda Athemus_hubeiensis Angus_&_Cheryl Monomma_puncticolle_basale Moldavica_punctata Andreas_Schmidt Guessling-Hemering Antoni_Lloret_i_Orriols Apocynum_missouriense Miño_de_Medina Moises_de_santiago_bertoni Idioma_Aleutiano Anthony_Buzzard Arrondissement_de_Ancenis IWorm Minamoto_no_Muneyuki Monica_Carrasco Monóxido_de_hidrógeno Morizès Antonio_Bernal Asdrúbal_José_Hurtado Artiach-Nabisco Astéridos Atalaya_de_Taina_de_la_Hoz Hugo_Padilla Anning Hablante_de_leyes

html map